Turbo På Terminalen – SSH To My Mac

TL;DR – Jeg har lavet et lille script, der tillader at man ssh’er tilbage til sin Mac uden at rode med routere, portforwarding ol. Alt det kræver er at Back To My Mac er aktiveret på begge maskiner.20170322-icloud-icon-ssh

Nogle gange har jeg brug for at kunne forbinde til min hjemme-mac og har hidtil gjort det via ‘screen sharing’ via ‘Back To My Mac’. Det virker egentligt også fint, men som oftest har jeg slet ikke brug for den grafiske brugergrænseflade som skærmdeling giver mig. Jeg har bare brug for en terminal-adgang. Derfor ville jeg faktisl helst ssh’e mig ind til min maskine. Men jeg gider ikke rigtig rode med ‘port forwarding’ og åbne (mere) op til mit hjemmenetværk i min router. Så jeg kom til at tænke på, om man mon ikke kunne udnytte Back To My Mac-forbindelsen til dette formål. Og jo, efter 10 sekunder på duckduckgo fandt jeg svaret. 🙂

Herefter skrev jeg mit eget lille script, som håndterer det tunge arbejde med at identificere iCloud-id’et og forbinde korrekt.

Kør det sådan her:

./sshtomymac.sh [navn-på-mac]

eller bare:

./sshtomymac.sh

(Se hele scriptet).

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s